31 Οκτ 2006

... λίγη ιστορία κάνει ΚΑΛΟ !!!ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Μικρός Ασίας 1. Γήπεδο Τούμπας 543 51 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο 2310 988 000 fax 2310 952 191


ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Water polo

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις 20 Απριλίου 1926 ιδρύεται ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινοπολιτών, ο Π.Α.Ο.Κ. με την υπ΄αριθμόν 822 απόφαση.
Βάσει αυτής το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εγκρίνει το καταστατικό του Ομίλου και οι πρώτες συναντήσεις πραγματοποιούνται στο σπίτι του Φανούρη και της Κατίνας Βυζαντίου σε καθημερινή βάση από επιφανείς Κωνσταντινοπολίτες.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄30 ιδρύεται το κολυμβητικό τμήμα και οι πρώτες προπονητικές συναντήσεις γίνονται στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στη σημερινή «Στάση Φλέμινγκ» δίπλα στα Λουτρά του Μ. Αλεξάνδρου.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σταματά κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου μέχρι το 1946. Αμέσως μετά η προσπάθεια συνεχίζεται με σημείο αναφοράς ένα δωματιάκι στο Καραμπουρνάκι και οριοθετημένο χώρο προπονήσεων την απόσταση μεταξύ μιας θαλάσσιας σκάλας και μίας βάρκας.

Το 1947 ιδρύεται το Τμήμα Υδατοσφαίρισης συμμετέχοντας αρχικά σε αγώνες σε τοπικό επίπεδο και το 1955 δημιουργείται το πρώτο αυτοσχέδιο θαλάσσιο κολυμβητήριο με βαρέλια, σχεδίες, έξι διαδρομές, δυο τέρματα και τερέν πόλο.

Από το 1947 έως το 1955 το αυτοσχέδιο κολυμβητήριο μετακινείται σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή στο Καραμπουρνάκι φιλοξενώντας κάθε καλοκαίρι δεκάδες παιδιά.

Το 1957 πραγματοποιείται η πρώτη παρουσία της Ομάδας Υδατοσφαίρισης του Π.Α.Ο.Κ. στην Α’ Εθνική και το 1967 κατασκευάζεται στην Αρετσού το πρώτο οργανωμένο θαλάσσιο κολυμβητήριο.


Το 1974 εγκαινιάζεται και λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη το Εθνικό Κολυμβητήριο με το Τμήμα Υδατοσφαίρισης και το Κολυμβητικό Τμήμα του Π.Α.Ο.Κ. να αποκτούν ποιοτικούς όρους ανταγωνισμού απέναντι στα σωματεία της υπόλοιπης Ελλάδας .
Το 1985 η Ομάδα Υδατοσφαίρισης υποβιβάζεται από την Α’ Εθνική.

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια μέχρι το 1999-2000 όταν η ομάδα της τερματίζει πρωταθλήτρια στην Α2 και από την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 συμμετέχει πλέον στην Α1.

Η συνεχής ανοδική πορεία με προγραμματισμό, συνέπεια και σταθερότητα οδήγησαν το Τμήμα Υδατοσφαίρισης στην κατάκτηση της 6ης θέσης την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 και την έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του.

φίλες και φίλοι ,

Είναι γεγονός ότι το άθλημα της Υδατοσφαίρισης – water polo - εδώ και πολλές δεκαετίες έχει τις περισσότερες διακρίσεις στον Ελληνικό αθλητισμό συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα μετά τις πρόσφατες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα , δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα ενώ παράλληλα έδωσε το κίνητρο σε πολλά νέα παιδιά να προσεγγίσουν το άθλημα της Υδατοσφαίρισης .

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτός ο λαοφιλής Σύλλογος της Ελλάδας μας , έχει στις τάξεις του καταξιωμένους αθλητές με συμμετοχές σε Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διακρίσεις με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας.

Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ)

· ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ : 1926
· ΧΡΩΜΑΤΑ : ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ
· ΣΗΜΑ : Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ
· ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
§ ΤΟΥΜΠΑΣ (28.070)
§ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΥΛΑΙΑΣ (8.142)


ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

· ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ
· ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
· ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
· ΒΟΛΕΪ
· ΣΤΙΒΟΣ
· ΠΑΛΗ
· ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
· ΠΥΓΜΑΧΙΑ
· ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
· ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
· ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
· ΧΑΝΤΜΠΩΛ
· ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
· ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
· ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
· ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
· ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλα τα τμήματα του Π.Α.Ο.Κ. πρωταγωνιστούν στα οικεία πρωταθλήματα.
Στις τάξεις τους συμπεριλαμβάνονται Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές, αθλητές Εθνικών Ομάδων και καταξιωμένοι προπονητές.


ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Έφορος Ανδρικού τμήματος :Ελευθεριάδης Ιωάννης
Συνεπικουρούμενος από ομάδα συνεργατών

· Έφορος Γυναικείου τμήματος :Κωνσταντινίδης Γρηγόρης
Συνεπικουρούμενος από ομάδα συνεργατών

· Προπονητής Ανδρών -Α1- : Όμηρος Πολυχρονόπουλος


· Γυμναστής Ανδρών : Χρήστος Μπάκας


· Προπονητής Γυναικών -Α1- : Μίκικη Βαϊα

· Προπονητής Υποδομών
Αγοριών : Σταυρίδης Παύλος & Συνεργάτες

· Προπονητής Υποδομών
Κοριτσιών : Μιχαηλίδης Στέλιος & Συνεργάτες
· Ανδρική Ομάδα – Α1 - : 20 αθλητές Μ.Ο. Ηλικίας 23 Ετών


· Γυναικεία Ομάδα – Α1 - : 15 αθλήτριες Μ.Ο. Ηλικίας 18 Ετών


· Τμήματα Υποδομών
Αγοριών : Περίπου 60 Αθλητές


· Τμήματα Υποδομών
Κοριτσιών : Περίπου 45 Αθλήτριες.


Η ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ


Το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη του Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε την τελευταία τετραετία μια σημαντική προσπάθεια στήριξης της Υδατοσφαίρισης θέτοντας πλαίσιο βραχυχρόνιου και μακροχρόνιου προγραμματισμού με τους αντίστοιχους στόχους.
Ο μακροχρόνιος στόχος ήταν και είναι η δημιουργία παραγωγικής υποδομής για την ανάδειξη νέων ταλαντούχων αθλητών.

Οι βραχυχρόνιοι στόχοι της ομάδας μας επιτεύχθηκαν στο ακέραιο δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία θέτοντας νέους φιλόδοξους στόχους.

Οι προσπάθειες για την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου συνεχίζονται εντατικά με τις ομάδες πανπαίδων, παίδων, εφήβων και νέων να καταφέρνουν μέσα από επίπονα πρωταθλήματα των 50-60 ομάδων να προκρίνονται στις τελικές φάσεις, στην πρώτη οκτάδα των πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε η κατάκτηση της τρίτης Πανελλήνιας θέσης στο πρωτάθλημα εφήβων.


Εκτός των ανδρικών τμημάτων λειτουργεί η γυναικεία ομάδα Πόλο που συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, καθώς και τα τμήματα πανκορασίδων, κορασίδων – 3η θέση 2005-2006- και νεανίδων που πρωταγωνιστούν σε Πανελλήνιο επίπεδο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Δ.Σ. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο.Κ.


· ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

· ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΑΙΑΣ

· ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,

· ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ


ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΣΥΜΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΟΥ

Ο Ερασιτέχνης Π.Α.Ο.Κ. εκτός από θεματοφύλακας της ιστορίας του Π.Α.Ο.Κ. ουσιαστικά είναι ένας «Πολυδύναμος Αθλητικός Οργανισμός» με 2 σύγχρονα γήπεδα, εγκαταστάσεις και αθλητικά τμήματα που αριθμούν πάνω από 2.000 αθλητές.
Η υλοποίηση των αγωνιστικών προγραμμάτων των τμημάτων, η συντήρηση και βελτίωση των γηπέδων, των εγκαταστάσεων και οι λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις συνιστούν ένα τεράστιο σκέλος εξόδων στον ετήσιο προϋπολογισμό.
Στον τομέα αγωνιστικού προγραμματισμού και υλοποίησης η διαδικασία ξεκινάει στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου όταν τα τμήματα καθορίζουν σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. τον προϋπολογισμό, τον σχεδιασμό και τους στόχους. Από την αμέσως επόμενη μέρα η Διοίκηση και οι Συνεργάτες συγκροτούν ομάδες δουλειάς για να ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις των προγραμμάτων ενώ προπονητές και αθλητές συνεχίζουν την προσπάθεια στον αγωνιστικό στίβο για την τελική πραγμάτωση των υψηλών αθλητικών στόχων.
Στον Π.Α.Ο.Κ όλοι γνωρίζουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα της πορείας κάθε τμήματος είναι το άθροισμα των δεδομένων που έχουν σχέση με την ποιότητα προπονητών και αθλητών, με την ποιότητα των συνθηκών, προπόνησης και δουλειάς, με την ποιότητα οργάνωσης.
Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι τα παραπάνω, ευθέως ανάλογα, εξαρτώνται από την οικονομική δύναμη και επιφάνεια του Σωματείου.

Συμπερασματικά, η επίτευξη των στόχων, ο πρωταθλητισμός και η ποιότητα των προϋποθέσεων είναι άρτια συνδεδεμένα με τις οικονομικές δυνατότητες.
Στην βάση αυτή είναι απαραίτητη η αρωγή και συμβολή των χορηγών που καλύπτουν μέρος του προϋπολογισμού δίνοντας την δυνατότητα τις περισσότερες φορές στον επαναπροσδιορισμό των προϋποθέσεων, του σχεδιασμού και των στόχων με καλύτερους όρους ανταγωνισμού.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ


Α. ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ


Ένα γήπεδο που εδώ και 50 χρόνια έμοιαζε να είναι εγκαταλελειμμένο μέσα στην τελευταία τετραετία άρχισε να αποκτά σύγχρονο και ευρωπαϊκό πρόσωπο και έγινε πνεύμονας ζωής για την περιοχή της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης. Χώροι που εδώ και χρόνια παρέμειναν ανεκμετάλλευτοι διαμορφώθηκαν σε λειτουργικούς χώρους άθλησης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σχεδόν όλων των τμημάτων φιλοξενώντας σήμερα μικρούς και μεγάλους αθλητές.
Δίπλα στην «Θύρα 7» λειτουργεί ιδιόκτητη πισίνα εκμάθησης κολύμβησης δίνοντας ανάσα σε μια ολόκληρη περιοχή.
Στην «Θύρα 3» κατασκευάστηκαν πέντε πλήρως εξοπλισμένοι ξενώνες για την διαμονή των αθλητών και στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκε γεννήτρια που τροφοδοτεί με ρεύμα το γήπεδο καθώς και ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος.

Στους ενδιάμεσους των Θυρών χώρους λειτουργεί το βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ που εκσυγχρονίστηκε μαζί με αίθουσα διαλέξεων και διδασκαλίας, ενώ κατασκευάσθηκαν αίθουσες για την Πάλη, την Άρση Βαρών καθώς και σύγχρονο γυμναστήριο.

Κατασκευάστηκαν επίσης και λειτουργούν σύγχρονα γραφεία για τον ερασιτέχνη και την ΠΑΕ καθώς και η μπουτίκ του σωματείου μας.

Η όψη της Τούμπας άλλαξε και αλλάζει μετά από χρόνια. Τα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα βελτιώσεων - εκσυγχρονισμού και συνεχίζονται μέχρι να ολοκληρωθεί το σύγχρονο σπίτι του Π.Α.Ο.Κ.

Β. ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΥΛΑΙΑΣ


Το γήπεδο της Πυλαίας πραγμάτωσε το μεγάλο όνειρο της οικογένειας του Π.Α.Ο.Κ. ΄΄ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά γήπεδα της Ευρώπης το κόσμημα της πόλης μας , Στολίδι των Αθλητικών εγκαταστάσεων της Β. Ελλάδας΄΄.

Η χωρητικότητα 8.142 θέσεων, με αγωνιστικό χώρο 25 X 45 μέτρα με 4 συγκροτήματα αποδυτηρίων, 2 φυσιοθεραπευτήρια, αίθουσα για βάρη, αίθουσα διδασκαλίας, ανελκυστήρα και ειδικές ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες, κέντρο τύπου και σάουνα. Επίσης, 6 μπασκέτες, 2 ηλεκτρονικούς πίνακες, μικροφωνικές εγκαταστάσεις 8 ηχείων, 502 θέσεις πάρκινγκ με ειδικό χώρο για λεωφορεία, 16 κλιματιστικές μονάδες, 38 φώτα ασφαλείας, 9 μπαρ (αθλητών, επισήμων, δημοσιογράφων) και 6 μπαρ για θεατές.
Τέλος, 23 θύρες για είσοδο και έξοδο φιλάθλων καθώς και υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος.


ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Όταν τον Ιούνιο του 1998 ανέλαβε τις τύχες του Ερασιτέχνη Π.Α.Ο.Κ. η παρούσα Διοίκηση με Πρόεδρο τον Αθανάσιο Κατσαρή ορίζοντας έναν ιατρό υπεύθυνο θεμάτων Υγείας και Πρόνοιας, αποδείκνυε την ισχυρή βούληση για σοβαρή και σχολαστική αντιμετώπιση αυτού του τόσο ευαίσθητου και συχνά παραμελημένο στην Ελλάδα τομέα.
Οι στόχοι του Ερασιτέχνη σ’ αυτόν τον τομέα ήταν εξαρχής ξεκάθαροι δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη και θεραπεία όλων των αθλητών που τιμούν το έμβλημα του Π.Α.Ο.Κ. αλλά και κοινωνικό έργο αντίστοιχο της τεράστιας επιλογής του Συλλόγου.
Όλα τα τμήματα του Ομίλου λειτουργούν πλέον σε επαγγελματικά πρότυπα πλαισιωμένα με ιατρούς και φυσιοθεραπευτές και σε συνεχή συνεργασία με προπονητές, αθλητές και γονείς.

Πιστός στα αθλητικά ιδεώδη, ο Ερασιτέχνης είναι το πρώτο Ελληνικό Σωματείο που εντάχθηκε στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόληψη και έλεγχο του ντόπιγκ, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην θεμιτή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό.

Τέλος, η Τράπεζα Αίματος φίλων του Π.Α.Ο.Κ. είναι πραγματικότητα. Ήταν ήδη παρούσα στις όποιες δύσκολες στιγμές της οικογένειας του Π.Α.Ο.Κ.
Οι πρωτοποριακές αυτές κινήσεις στοχεύουν στο να έχει ο κάθε αθλητής εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και να αισθάνεται υπερήφανος που υπηρετεί τον μεγάλο αυτό Σύλλογο.
Το Τμήμα Υδατοσφαίρισης εκφραστής και αυτό της θετικής παρουσίας στην κοινωνία προσπάθησε και προσπαθεί και συμβάλλει με την σειρά του μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του , παράδειγμα, η πρόσφατη επίσκεψη στο “Χωριό SOS” σε συνεργασία με τους γονείς και τους αθλητές υποδομής με σκοπό την έμπρακτη ηθική και υλική συμπαράσταση στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται εκεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

΄΄Join the energy'' Το μήνυμα της GreenPeace

Loading...

New Fly WaterPolo PAOK

New Fly WaterPolo PAOK